Ihonhoitorutiini

Eli mikä siellä kylpyhuoneessa oikein kestää

Olen aiemmassa elämässäni ollut melkoinen laiskiainen ihonhoidon suhteen. Auringosta on nautittu, savukkeita on palanut ja kasvoille on levitelty mitä miloinkin on sattunut apteekista matkaan tarttumaan. Tässä neljänkympin kohdilla seuraukset alkavat olla jo suuren yleisön nähtävillä. Kasvojen iho punottelee, pukkaa pikkunäppyä, kuivuu ja rasvoittuu yhtäaikaa. Tempuilevan teini-ihon lisäksi myös silmänaluseni ovat olleet kovilla lapsiperheen villin yöelämän seurauksena. Aloin pohtimaan onko mitään enää tehtävissä vai onko balsamointi seuraava toimenpide joka kehoani odottaa.

Korjaussarjaa kaivattiin, mutta en ollut aivan kartalla millä paikata elämisen jälkiä kasvoiltani. Kiireisellä perheenäidillä kosmetologin virkaa toimitti yön pimeinä tunteina google. Siellä rummutettiin aktiiviaineiden ja korealaisen ihonhoitorutiin puolesta. Tuplapuhdistus, 7 skin method ja kangasnaamioita joka päivälle. Pitkät hoito-ohjeet tuntuivat ajatuksena hurjilta, mutta kukkiva ja kaikenkirjava ihoni vaati toimintaa. Muutaman kuukauden kokeilu erilaisten rutiinien parissa opetti itselleni seuraavaa:

1 Putsaa paremmin

Aikuisiällä ihoni riesana ovat olleet ihon pienet epäpuhtaudet. Öljypuhdistus yhdistettynä toiseen puhdistustuotteeseen tuntui hieman helpottavan tilannetta. Olin jo aiemmin huomannut, että perusputsarilla ei kestomeikkejä noin vain jynssätä irti. Nyt koetan myös jaksaa pyöritellä tuotteita riittävän kauan ihollani, jotta vaikuttavat aineet ehtivät tehota ja karkoittaa päivän tomut. Tuplaputsaus on sangen työlästä, mutta kannattavaa.

Suosikki: Medik8 lipid balance cleansing oil ja Akademikliniken cure extra care cleanser

2 Käytä tehoaineita

Luulin aiemmin ihoni olevan herkkä. Käytin La Roche Posayn Toleriane -sarjaa ja pysyin kaukana mistään mikä vaikutti turhan tehokkaalta. Kunnes kerran hieman vahingossa päädyin kokeilemaan Natura Bissen Night dual treatmentia, joka teki yhdessä yössä pieniä ihmeitä iholleni. Ihon sävy tuntui tasoittuneen, näpyt rauhoittuneen ja peilistä katsoi hätkähdyttävän virkistyneet kasvot.

Taikavoimien lähteeksi paljastui retinol, joka toimii nykyisin luottotuotteenani joka ilta. Aamuisin uskon antioksidantteihin ja kirkastavaan c-vitaminiin. Jos on taaloistansa tarkka, suosittelisin panostamaan omalle iholle sopiviin tehoaineisiin ennemmin kuin putsareihin ja voiteisiin.

Suosikki: SkinMedica retinol complex 1, SkinCeuticals C E Freulic

3 Kosteuta, kosteuta ja kosteuta

Suurimpia ahaa elämyksiä ihonhoidon saralla oli käsittää, että iho kaipaa sekä vesikosteutusta, että jotain joka lukitsee sen kosteuden iholle. Itse annan puhdistusten jälkeen tehotuotteiden vaikuttaa rauhassa puolisen tuntia ja sitten kaivan kosteussuihkeet esille. Joka ilta en jaksa taputella sen seitsemättä kerrosta, mutta kosteuttavat kasvovedet, suihkeet ja essencet auttavat pintakuivaa ihoani paremmin kuin pelkkä seerumi ja voide. Sahara kiittää myös satunnaisista kangas- ja yönaamioista.

Suosikki: Fresh Rose deep hydration facial toner

4 Rasvaa ihotyypin mukaan

Pintakuiva ihoni kaipaa kosteutta, mutta menee tukkoon turhan tuhdeista voiteista. Tämänkin faktan tajuamiseen meni vain muutama vuosikymmen. Hämäläinen kun olen syntyjäni.

Kesällä ihollani toimi hyvin öljyttömät tuotteet ja kevyet jopa geelimäiset koostumukset. Katsotaan vaatiiko syyssäät rasvaisempia voiteita.

Suosikki: Peter Thomas Roth water drench

5 Aurinkosuoja

Joku viisas tohtori on todennut, että jos aurinkosuojan skippaa ei muilla antiage tuotteilla ole enää mitään merkitystä. Eli satoi tai paistoi kruunaan ihonhoitorutiinini joka aamu suojavoiteella jonka spf on 50. Retinolin löydettyäni aloin noudattaa tätä orjallisesti. Valitettavasti se oli 40 vuotta liian myöhään tullut oivallus. Eli jos siellä joku nuorempi sankari sattuu tämän lukemaan niin ole fiksumpi kuin tämän blogin kirjoittaja ja aloita aurinkosuojavoiteen käyttö ajoissa. Iho kiittää myöhemmin. Mineraalipohjaiset tuotteet toimivat omalla sekaihollani parhaiten, mutta jos kuontalo ei ole tukkeutumiin taipuvainen, on kemiallisissa suojissakin hyviä tuotteita.

Suosikki: Darphin intral environmental lightweight shield spf 50

Mitä tällaisella kokeilulla on sitten saatu aikaan, muutakin kuin rahanmenoa?

Itselläni ihon epäpuhtaudet ovat vähentyneet ja iho on ollut selvästi kirkkaampi kuin aiemmin. Toivoisin ihon sävyn vielä tasoittuvan ja silmänalusihon palautuvan pimeyden puolelta takaisin valoon. Saa nähdä voiko muutamassa vuodessa ihoaan kunnostaa oikeasti ilman että ryhtyy ovo-lakto-vegaaniksi, luopuu berliinimunkeista ja vaihtaa vähätkin kuohujuomansa veteen.

Ihon hyvinvoinnin lisäksi itsensä hoitaminen aikaansaa hyvää oloa myös sisäisesti. Mukavaa tekemistä ja aikaa itselle. Sitä suosittelen lämpimästi kaikille. Ihan joka päivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s