Parhaat aurinkosuojat

Ulkona sataa kaatamalla. Taivaan ja mielen harmaat sävyt eivät tuo ensimmäisenä mieleen aurinkosuojakertoimia, mutta anonyymit ihonhoitoaddiktit eivät silti jätä päivääkään käyttämättä. Iho tulisi suojata UV-säteilyltä keleistä riippumatta joka jumalan päivä. Se on parasta anti-agea mitä voi kavoilleen antaa.

Vedenkestävän aurinkosuojan aika

Oikuttelevan sekaihon omistajana olen itse vaihtanut kemiallisen aurinkosuojan fysikaaliseen. Ihoni reagoi herkemmin kemiallisiin suojiin muodostamalla pikkunäppyjen rykelmiä. Toki nekin ovat ihosyöpää mukavampi vaihtoehto, mutta fysikaaliset suojat ovat toimineet ihollani paremmin. Nämä eivät ole aiheuttaneet epäpuhtauksia tai muitakaan ikävyyksiä. Alla tämän hetken suosikkini kasvojen aurinkosuojista:

Anti-age ja toivottavasti myös anti-cancer

Darphin Intral Environmental lightweight shield spf 50

Hyvin kevyesti sävytetty voide levittyy helposti, joskin kestää tovin ennen kuin tämä imeytyy kunnolla iholle. Sävyn ansiosta tuote ei jätä iholle näkyvää valkoista kerrosta vaikka kyseessä onkin mineraalipohjainen suojavoide. Peittävyyttä siinä ei varsinaisesti ole, mutta meikin alla tämä toimii hyvin. Tuote sisältää suojan UVA- ja UVB-säteilyä vastaan.

Laitan tätä voidetta aina kosteusvoiteen päälle ja annan sen yleensä imeytyä hetken ennen meikin levittämistä. Ainakin niinä aamuina kun kiire ei ole vielä saanut yliotetta. Tuote sopii hyvin myös silmänympärysiholle eikä rullaannu meikkiä levittäessä.

Sävytetyt suojavoiteet eivät tee sinusta kalkkilaivan kapteenia

Epionce Daily Shield tinted spf 50

Tämä suojavoide on pakattu kätevään pumppupulloon. Paksua voidetta ei tarvitse levittää paljoa kerrallaan, mutta kerrostan tätä mielelläni, jotta suoja olisi riittävä. Tuote levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti. Koostumus on todella miellyttävä, mutta tässä on selvästi käytetty silikoneja. Omaa ihoani tämä ei haittaa mitenkään, mutta olkoon varoituksen sanana niille jotka haluavat kyseistä ainetta vältellä.

Voiteessa on melkoisen tumma sävy, mutta itselläni se toimii täydellisesti hieman päivettyneellä kesäiholla. Tuote tasoittaa ihon sävyä ja peittää pikkkuvirheitä paremmin kuin mikään kokeilemani bb-voide eikä muuta meikkiä tämän lisäksi välttämätttä tarvita. Voide peittää myös kauniisti ikääntyneemmän ihon dekolteen alueen punotusta ja epätasaisuuksia. Kannattaa tosin antaa tuotteen kuivua kunnolla ennen kuin vetäisee vaaleaa silkkipuseroa sen seuralaiseksi.

Tuote lupaa suojelusta UVA-, UVB- ja infrapunasäteilyltä sekä siniseltä HEV-valolta. Sisältää myös aimo annoksen antioksidantteja.

Kannattaa suojautua säällä kuin säällä

Mitä olisi hyvä huomioida aurinkosuojavoiteiden käytössä?

  • Avaamaton purkki ei vielä suojaa, joten käytä joka päivä
  • Valitse tuote jossa suojaus UVA ja UVB -säteitä vastaan
  • Jotkut tyytyvät spf 30, mutta ole fiksumpi ja valitse spf 50, harva meistä laittaa kuitenkaan tuotetta riittävästi
  • Kerrosta eri suojatuotteita
  • Lisää suojavoidetta pitkin päivää. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin suojauihke tai mineraalipuuteri
  • Mineraalipohjainen suojavoide voi toimia paremmin jos ihosi on herkästi reagoiva

Mikä on oma suosikkituotteesi aurinkosuojien joukosta? Ilmianna helmet kommenttikentässä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s