Parhaat öljyputsarit

Olen aina pitänyt öljyllä läträämisestä. Öljyt toimivat hyvin niin ruoanlaitossa, vartalolla, hieronnoissa kuin ovien saranoissakin. Mutta vasta viime talvena oivalsin sen soveltuvan myös meikinpoistoon.

Näillä lähtee tuhdimmatkin sotamaalit

Aloitin hajusteettomalla vauvaöljyllä, koska ajattelin että meikinpoistossa toimii öljy kuin öljy. No, vauvaöljy poisti kyllä meikit, mutta öljy ei lähtenytkään pelkällä pesulla kokonaan pois. Iho tukkeutui kunnes tajusin etsiä ihan tarkoituksenmukaisia tuotteita.

Käytän nimenomaan pois pestäviä öljyputsareita. Laiska luontoni kun ei jaksa puhdistella liinoilla. Löydettyäni oikeat aineet iho puhdistui paremmin, epäpuhtaudet vähenivät ja pintakuivuus pysyi aisoissa. Tarkennetaan vielä, että öljypuhdistuksen jälkeen käytän myös toista puhdistustuotetta. Yleensä geelimäistä tai voidemaista putsaria. Alla kolme tällä hetkellä käyttämääni meikinpoistoöljyä:

Medik8 Lipid-balance cleansing oil

Kullankeltainen meikinpoistoöljy on pakattu kätevään pumppupulloon, josta tuotetta on siisti ja helppo annostella. Tässä on käytetty morningaöljyä sekä safloriöljyä. Koostumus tuntuu hyvin ravitsevalta ja meikki puhdistuu tehokkaasti, mutta hellästi. Ainoa miinus on, että tuotetta ei ole ilmeisimmin tarkoitettu silmämeikinpostoon.

Putsari levitetään kuivalle iholle ja kun kasvoilta on pyöritelty tuhnut pois, lisätään hieman vettä sormiin ja pyöritellään hetki lisää. Vesi muuntaa öljyn valkoiseksi emulsioksi, joka lähtee helposti huuhtelelemalla kasvoilta pois.

Medik8 pullossa on toimiva pumppumekanismi

Dior Hydra life Oil to Milk

Diorin putsari pohjaa manteliöljyyn ja siinä on miellyttävä, vieno tuoksu. Tuote poistaa vaivattomasti niin meikin kuin aurinkovoiteetkin ja se soveltuu hyvin myös silmämeikin poistamiseen. Koostumukseltaan se on Medik8 puhdistusöljyyn verrattuna ohuempaa, mutta yhtä lailla tehokkaan tuntuista. Pumppupullo on kätevä, annostelijan saa lukittua ja mukana on myös korkki joten tämän voi kätevästi pakata mukaan matkallekin.

Korkki pitää Diorin öljyn tallessa

Clinique Take the day off

Tämä on koostumukseltaan metka putsari. Kyseessä on kiinteä balmi, joka on helppo napata mukaan reissuun. Hygieenisin ratkaisu purkkiputsari tuskin on, mutta muutoin kätevä. Tuoksuton koostumus sopii hyvin herkällekin iholle ja tuote soveltuu myös silmämeikin poistoon.

Tämä kelpaa herkkiksellekin

Oma suosikkini joukosta on kuitenkin Medik8 öljyputsari. Jotenkin sen paksuhko koostumus puhuttelee minua eniten ja pidän myös sen kätevästä pumppumekanismista. Suosittelen näitä kaikkia kuitenkin ihan lämmöllä ja kaksoispuhdistusta ylipäänsä. Vaivannäkö puhdistuspuuhissa kannattaa ja turhia epäpuhtauksia ei tule ikävä.

Jaksatko panostaa kaksoispuhdistukseen vai pärjäätkö kevyemmillä pesumenetelmillä? Onko sinulla suosikkia puhdistusöljyjen joukosta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s