Retinoli

Oli ihonhoitoon liittyvä ongelma mikä hyvänsä niin yleensä sen ratkaisu on retinoli. Oi ihana retinoli. Millään muulla tehoaineella ei ole ollut niin silmiinpistävää vaikutusta ihoni kuntoon kuin tällä antoksidanttien kruunaamattomalla kuninkaalla. Rypyt oikenevat, näpyt vähenevät, ihonsävy tasaantuu ja arvet haalenevat. Isoja lupauksia lunastettavaksi. Mutta miten löytää se oikea retinoli purkkimereltä?

Tämä aktiiviaine omaa hurjan maineen ja ihan syystäkin. Tutkittujen iholle hyödyllisten ominaisuuksiensa lisäksi tiedetään, että retinoli saattaa aiheuttaa ongelmia kun iho vasta totuttelee siihen. Tällöin saattaa ilmetä muun muassa ihon punoitusta, kuoriutumista ja hilseilyä. Retinol blues näyttää (ja tuntuu) karulta, mutta tämän pitäisi olla ohimenevä vaihe jonka jälkeen iho on entistä ehompi.

Retinoleja löytyy markkinoilta eri vahvuuksia ja suosittelen lämpimästi aloittamaan kevyemmistä pitoisuuksista. Ensin 0.25 josta voi lähteä testailemaan 0.5 ja myöhemmin 1.0 jos iho sen sallii. Käyttö kannattaa aloittaa ensin muutaman päivän välein, jotta näkee miten oma iho reagoi. Käyttökertoja voi sittemmin hiljalleen lisäillä joka illalle. Myös kuorintatuotteet kannattaa alussa jättää hetkeksi telakalle. Kun iho on tottuneempi retinoliin, on helpompi arvioida millaista kuorintaa iho vielä kestää ja tarvitsee.

Mainittakoon vielä, että retinolia kannattaa käyttää vain iltaisin ja että kunnon aurinkosuoja on päiväsaikaan retinolin paras kaveri. Jos et jaksa käyttää aurinkosuojaa, ei kannata hankkia retinoliakaan.

Ohessa kolme toimivaa retinoli-seerumia:

Paula’s choice resist intensive wrinkle repair retinol serum

Paula on pakannut seeruminsa kätevään pumppupulloon. Tuotteessa on geelimäinen koostumus ja se tuntuu iholla öljymäiseltä. Seerumi hulahtaa ihoon hetkessä ja sen sisältämä silikoni jättää iholle silkkisen tuntuman. Kelpotuote jolla totuttaa ihoa retinoliin joskin tulokset tällä pitoisuudella ovat sangen maltillisia. Retinolin lisäksi tämä seerumi hoitaa ihoa myös c- ja e-vitamiinin sekä levän ja kauran voimin.

Paulas choice Clinical 1% Retinol treatment

Tässä versiossa on jo enemmän tehoja. Kevyen voidemainen koostumus imeytyy nopeasti ja on mielestäni selvästi edellistä tuotetta tehokkaampi. Aamuisin iho näyttää tasaisemmalta ja puhtaammalta. Seerumi sisältää retinolin lisäksi myös runsaasti kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia kuten glyseriiniä, kauraa, keramideja ja lakritsaa. Kätevä pumppupullo tässäkin ja mikä parasta, molempia Paula’s choicen tuotetteita saa matkakokoisina joten niiden soveltuvuutta omalle ihotyypille on helppo testata.

Peter Thomas Roth Retinol fusion pm

Seerumissa on vesimäinen koostumus ja iho imaisee tämän vauhdilla. Tuotteessa on 1,5% mikrokapseloitua retinolia, mutta se ei ole ärsyttänyt ihoani vähimmässäkään määrin. Seerumi sisältää myös c- ja e- vitamiinia, joten se on oikea antioksidanttinen tehohoito. Tämä on ollut itselläni näistä tuotteista pisimpään käytössä ja tulokset ovat olleet hyviä. Ihon sävy on mielestäni tasoittunut ja epäpuhtaudet vähentyneet. Ainoa miinus tulee pipettipullosta. Pumppupullo olisi mielestäni kätevämpi ja hygieenisempi.

Oletko sinäkin rakastunut retinoliin vai suositko lempeämpiä tuotteita?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s