Toleriane – hoitoa herkälle iholle

Kun iho ottaa itseensä, näky ei ole kaunis. Seurauksena voi olla punotusta, kuivia kohtia, hilseilyä ja epäpuhtauksia. Jos omat keinot välien korjaamiseksi eivät enää toimi, voi apua hakea apteekista. Itse löysin sieltä tämän luotettavan ranskalaisen rauhanturvaajan joka on väsymättä ratkaissut ajoittaisia ihokriisejäni.

Toleriane on kokenut kaveri kriisienhallinnassa

Toleriane on tuotesarja josta on riisuttu kaikki turha pois, jotta se sopisi kaikista herkimmällekin iholle. Tuotesarja on ihotautilääkäreiden kehittämä ja sillä on myös allergialiiton tunnus. Kun itse kärsin liian voimakkaan retinolin aiheuttamasta ihon herkistymisestä olivat Tolerianen puhdistusaine ja kasvovoide ainoita tuotteita jotka rauhoittivat punanahkaani.

La Roche Posay Toleriane dermo-cleanser

Herkistyneen ihon hoitaminen vaatii lempeitä tuotteita, aikaa ja kylmähermoisuutta. Itselläni ihon kriiseillessä jopa normaalisti käyttämäni hellävarainen puhdustusainekin aiheutti vain lisää polttelua ja punotusta. Tolerianen pudistusemulsio oli lopulta ainut puhdistustuote joka onnistui kesyttämään äkäpussin.

Hellämielinen putsari

Toleriane dermo-cleanser on hellävarainen puhdistusemulsio joka poistaa meikin ja lian kasvoilta eikä sitä tarvitse välttämättä edes pestä pois. Pelkkä pyyhkäisy vanulapulla riittää. Kaikkein voimakkainta kestomeikkiä ei tällä yksin irti saa, mutta kun oma ihoni heittäytyy hankalaksi käytän tätä kaksoispuhdistuksen toisena tuotteena. Ensin meikki pois hellällä öljyputsarilla ja viimeistely Tolerianella. Tämä yhdistelmä pesee ilman kyyneleitä.

Valkoinen emulsio on pehmeän kermaista iholla. Tuote tuntuu kosteuttavan ja rauhoittavan ihoa ärsyttämättä sitä vähimmässäkään määrin.

La Roche Posay Toleriane ultra cream ja sensitive cream

Toleriane ultra kosteusvoide on tarkoitettu normaalille ja kuivalle ihotyypille. Voide kosteuttaa ja rauhoittaa herkkää ihoa. Voide ei tunnu liian raskaalta tai rasvaiselta vaan tuntuma on enemmänkin kosteuttava ja voide imeytyy nopeasti ja hyvin. Tämä on mainio valinta talviajalle tai milloin vain iho kaipaa lempeyttä.

Nämä voiteet saavat äreän ihon leppymään

Toleriane sensitive on herkän ihon moniottelija. Tuote kosteuttaa, rauhoittaa ja vahvistaa ihon omaa suojakerrosta probioottien, keramidien ja niasiiniamidin avulla. Sensitive on mielestäni koostumukseltaan kevyempi voide kuin Toleriane Ultra. Tuote levittyy ja imeytyy hyvin. Iho tuntuu tämän jäljiltä aina selvästi rauhoittuneen.

Toleriane ultra eye

Herkkä silmänympärysiho kiittää kun voide on

  • Alkoholiton
  • Väriaineeton
  • Säilöntäaineeton
  • Hajusteeton

Tolerane ultra eye -silmänympärysvoiteessa on kätevä pumppupullo, joskaan ihan viimeisiä voidejäämiä ei pumpulla tahdo saada ulos kalastettua. Mutta hygieeninen pakkaus toki on ja siitä plussaa.

Voide on kevyen tuntusta ja se imeytyy hyvin eikä tunnu rasvaiselta iholla. Tämä ei kutita tai ärsytä herkkää silmänympärysihoa yhtään. Voiteessa on käytetty muun muassa skavlaania, sheavoita ja niasiiniamidia. Hoitava ja hyvä perustuote silmänympärysiholle.

La Roche Posay Rosaliac Ar Intensive serum

Tämä seerumi ei kuulu Toleriane sarjan tuotteisiin vaan saman valmistajan Rosaliac tuotesarjaan. Kyseessä on seerumi joka on tehty herkän ja punottavan ihon tehohoidoksi. Olen käyttänyt tätä seerumia ajoittain sekä couperosan hoidossa että myös herkistyneen ihon hätäapuna. Seerumi on hyvin hellävarainen ja hoitava.

Seerumin tehoaineita ovat La roche posayn mineraalirikas lähdevesi, pintaverenkiertoa parantava ambophenoli ja neurosensine joka rauhoittaa ja helpottaa punotusta.

Valitettavasti omalle ihotyypilleni tämä seerumi tuntuu lisäävän epäpuhtauksia jos käytän tuotetta pidempään joten en osaa sanoa onko tästä apua couperosaan. Ensiapuna ärtyneelle iholle tämä on kuitenkin ihan lyömätön.

Dramatiikkaan taipuvainen herkkisiho ja kokeilunhaluinen kosmetiikka-addikti on haastava yhdistelmä. Onneksi tämä hellän ihon tuotesarja onnistuu yleensä rauhoittamaan tulehtuneen tilanteen.

Kuinka sinä hoidat herkkää ihoa?