Varoituksen sana retinolista -SkinMedica Retinol Complex 1.0

Määrätietoiselle ihmiselle on vaikea myöntää tappionsa ja luovuttaa. Sitä tuppaa lyömään päätänsä seinään sangen pitkään, ennen kun on valmis hyväksymään, ettei luvassa ole kuin turhaa kärsimystä, vaikka kuinka kauan jatkaisi yrittämistä. Ihmisuhdeheteikön lisäksi tämän voi tajuta myös ihonhoidossa. Molemmat haastavia lajeja jääräpäille.

Kun on aika heittää hanskat tiskiin

Olen aiemminkin julistanut uskoani retinolin tehoon. Tämä tutkittu tehoaine tuntuu toimivan ihonhoidossa miltei vaivaan kuin vaivaan ja tulokset ovat parhaimmillaan silmiinpistäviä. Käytössäni ovat olleet muun muassa nämä tehotuotteet joita ihoni on sietänyt ilman minkään sortimentin soraääniä. Tämä sai minut uskomaan ihoni olevan vähintäänkin teflonia. Ja koska kokeilijan maailmassa ruoho on aina vihreämpää muualla, päätin yhä upeampien tuloksien toivossa investoida SkinMedican yksiprosenttiseen retinoliseerumiin.

Hardcore retinoli

SkinMedica vaikuttaa kaikin puolin pätevältä kometiikkamerkiltä. Tuotteet ovat tutkittuja, uskottavan oloisia ja melko arvokkaita. Juuri sellaisia tehopakkauksia, joilta voi odottaa pieniä ihmeitä. Sarja tulee yhdysvalloista ja sen takana on tunnettu ihotautilääkäri. Merkki pyrkii tuotteidensa avulla tukemaan ihon omia korjausprosesseja ja luomaan ratkaisuja yleisimpiin ihonhoidon ongelmiin.

SkinMedica Retinol Complex 1.0

Retinolipitoisuus on tässä seerumissa korkea, mutta samaa luokkaa kuin aiemmin käyttämissäni tuotteissa, joten uskoin tämän olevan passeli kaltaiselleni konkarille.

Retinolin lisäksi SkinMedican seerumi sisältää muitakin mainoita tehoaineita. Tuotteesta löytyy muun muassa ihon omaa suojakerrosta vahvistavia keramideja sekä suojaavaa skavlaania ja niasiiniamidia.

Seerumi itsessään on kellertävää ja voidemaista. Tuote on kätevässä ja hygieenisessä pumppupakkauksessa ja yksi painallus riittää koko kasvoille mielestäni hyvin. Seerumi imeytyy nopeasti eikä jätä ihoa tahmeaksi. Tuotteen koostumus on hyvin miellyttävä.

Nämä kaksi eivät tulleet toimeen keskenään

Lähdin mielestäni varoen liikkeelle käyttämällä seerumia ensin vain joka toinen tai kolmas ilta. Ihoni oli aluksi melko hyvässä kunnossa eikä osoittanut heti mieltänsä, kunnes muutaman päivän päästä alkoi tapahtumaan. Olin laittamassa tuttua iltanaamiota kun ihoni äkkiä alkoi punottaa ja tuntua hyvin aralta. Polte äityi hetkessä niin voimakkaaksi, että naamio oli pestävä pika pikaa pois. Seuraavana iltana jopa miedot puhdistusaineet polttelivat ihoani. Voiteista puhumattakaan. Sitten alkoivat kasvojen hilseily ja kuivuminen. Se onkin korea näky kypsemmällä iholla. Säästän teidät kuvilta.

Ajattelin, että nyt on vaan niin tehokasta ainetta, että annan ihon hieman toipua ja totuttelen sitten hieman hitaammin tämän tuotteen käyttöön. Retinoliin tottuminen voi ottaa oman aikansa. Mutta tässä tapauksessa ei sekään auttanut. Jokaisen käyttökerran jälkeen ihoni aloitti muutaman päivän viiveellä saman kärsimysnäytelmän. Sitkeänä jatkoin tätä turhauttavaa kokeilua muutaman kuukauden ajan hammasta purren ja taivaalliset tulokset mielessäni. Sitten riitti. Eräänä kauniina päivänä näin hilseilevän hipiäni peilistä ja totesin että tämä retinoli ja ihoni eivät kerta kaikkiaan ole luodut toisilleen. Ja että on parempi luovuttaa, ennen kuin aine aiheuttaa pysyviä vaurioita.

Olisin jotenkin niin halunnut pitää tästä tuotteesta, mutta myönnetään se lopulta: tämä oli kallis hutiostos. Ehkä kevyempi retinolipitoisuus olisi toiminut ihollani paremmin. Jätän tämän toistaiseksi kaappini perukoille ja ehkä joskus vielä uskaltaudun sotkemaan tätä vaikka kasvovoiteen sekaan. Nyt palaan hattu kourassa tuttujen retinolieni pariin. Ainakin siihen asti kunnes joku uusi tuotemerkki alkaa taas houkutella liikaa.

Oletko tehnyt hutiostoksia kosmetiikkakaupoilla?

3 thoughts on “Varoituksen sana retinolista -SkinMedica Retinol Complex 1.0

  1. No hitsi, kävipä sulla kalpaten. Oma ihonikaan ei retinolia kestänyt ja sain (todennäköisesti) siitä pahan aknen viime keväänä, jonka rippeitä parantelen edelleen. Oman 6% retinolipurkin heitin menemään suutuksissani, koska se sai niin pahaa jälkeä aikaan. En tiedä uskallanko enää retinolia omaan naamaani laittaa …

    Liked by 1 henkilö

    1. Voi ei! Retinolin kanssa saa kyllä olla varpaillaan. Toivootavasti oma tilanteesi on helpottamaan päin. Ehkä pitäisi kokeilla josko nämä vaihtoehtoiset tehoaineet kuten Bakuchiol olisivat hellävaraisempia. Onko sinulla kokemusta näistä?

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s