Hyaluronihapposeerumit vertailussa -saako halvalla hyvää?

Nykyään hyaluronihappoa tuntuu olevan miltei kaikissa ihonhoitotuotteissa jotka lupaavat kosteuttaa ihoamme. Etenkin kosteuttavissa seerumeissa ainesosaluettelot näyttävät monesti maallikon silmään hämmentävän samankaltaisilta. Hintaerot eri tuotteiden välillä ovat kuitenkin huimia. Tykkään itse panostaa ihonhoidossa seerumeihin, mutta kuka sitä nyt turhasta haluaisi maksaa. Päätinkin testailla mitä eroja kahden eri hintaluokan hyaluronihapposeerumilla oikein on.

Kosteuttavat seerumit toimivat kaikille ihotyypeille

Testiin valikoitui kotikaapista löytyneet The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 seerumi sekä Medik8 Hydr8 B5 seerumi. Molempien vaikuttavina aineina on hyaluronihappo ja pantenoli. Hyaluronihappo pystyy sitomaan kosteutta iholle moninkertaisen määrän omaan painoonsa nähden ja näin ollen kosteuttamaan ihon pintaa. Pantenoli taas suojaa, kosteuttaa ja pitää ihon kimmoisana. Tuotteet ovat hellävaraisia ja sopivat hyvin eri ihotyypeille.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

The Ordinaryn seerumilla on hyvä testata hyaluronihappoa omalle iholle jos tämä tehoaine ei ole vielä tuttu. Pullo maksaa alle kympin, joten se on merkittävästi edullisempi kuin useimmat muut hyaluronihapposeerumit. Tuote sisältää hyaluronihappoa kolmessa eri molekyylikoossa, joten sen pitäisi tuoda kosteutta ihon pintakerroksiin sangen tehokkaasti.

The Ordinaryn seerumi on pakattu kirkkaaseen pipettipulloon ja sitä on helppo annostella. Pakkauksesta näkee hyvin paljonko tuotetta on vielä jäljellä. Seerumi itsessään on paksuhkoa ja venyvää. Kohtelias sanoisi tätä geelimäiseksi ja rehellisempi limaiseksi. Tuote levittyy hyvin kasvoille eikä tuoksu miltään. Iho jää kuitenkin levittämisen jälkeen melkoisen tahmeaksi ja itselläni tämä tuote rullautuu valitettavan usein pois viimeistään meikkausvaihessa. Ja se on muutenkin liian aikaisina ja kiireisinä aamuina vihoviimeinen vitsaus. Tämän siis kannattaa antaa rauhassa imeytyä kokonaan ennen muiden ihonhoitotuotteiden lisäämistä, jotta ongelmilta välttyisi. Vähemmän hätäisille tämä on kuitenkin ihan oiva kosteuttava tuote.

Suosittelen laittamaan tätä hieman kosteille kasvoille ja lisäämään päälle kosteussuihketta. Kosteuskerrokset kannattaa lukita iholle vielä omalle ihotyypille sopivalla kasvovoiteella.

Medik8 Hydr8 + B5

Medik8 seerumin hinta heiluu viidenkympin molemmin puolin ostopaikasta riippuen. Hintaero The Ordinaryn kosteusseerumiin onkin melko suuri. Medik8 seerumi sisältää 4% hyaluronihappoa ja 5% pantenolia.

Vaikka vaikuttavat aineet molemmissa seerumeissa ovat pääosin samoja, eron tuotteiden välillä huomaa jo koostunuksessa. Medik8 seerumi on selvästi kevyempää ja miellyttävämmän tuntuista. Seerumi levittyy ja imeytyy helposti eikä jätä ihoa tahmeaksi. Se pelaa myös hyvin yksiin muiden ihonhoitotuotteiden kanssa, eikä ole rullaantunut pois kertaakaan. Tuote rauhoittaa ihoa ja tuntuu kosteuttavalta. Hyvä koostumus ja tuntuma iholla tekevät käytöstä miellyttävää ja oma pikkupulloni tuntuikin loppuvan liian nopeasti. Hinta kirpaisee, mutta onhan tämä hyvä tuote.

Mielestäni nämä molemmat tuotteet tuovat hyvin lisäkosteutta iholle ja koen The Ordinaryn seeruminkin ajavan asiansa, jos koostumuksen tuomat ongelmat eivät tunnu turhan hankalilta. Myönnetään, että itselleni rullautuminen on sellainen juttu, jota en kertakaikkiaan voi sietää ja siksi itse kallistun näistä kahdesta tuotteesta Medik8 seerumin kannalle. Tuote oli niin hyvä, että harkitsen sijoittamista perhekokoon, vaikka hinta vielä hieman kirpaiseekin.

Mikä on sinun suosikkisi kosteuttavista seerumeista?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s